Povestea BamWooSi

Haine copii – Din drag pentru materiale calitative și zâmbete sincere

 Ne definesc stilul și ne ajută să ne „spunem” povestea...Dar dacă hainele ar putea să facă mai mult?
Dacă ar putea să ne ofere protecție sau să ne faciliteze să ne simțim (mai)
bine în pielea noastră? Ne bucurăm tare să ne cunoști și să te cunoaștem!
Suntem Bamwoosi și de la acest „dacă” am plecat într-o călătorie menită să redefinească modul în care alegem să ne îmbrăcăm. Cu grijă și responsabilitate față de mediu, cu pricepere și pasiune am pus astfel bazele unui brand local care-și propune să ofere o alternativă reală pentru industria de fashion de astăzi. Pentru ca tu și întreaga ta familie să vă puteți simți mereu confortabil în pielea voastră.

Mizând pe fibrele naturale, am creat un concept vestimentar pe cât de inedit pe atât de necesar.
Vezi tu, hainele pe care le purtăm ne definesc adesea însă n-ar trebui să ne raportăm doar la acest aspect. Bucuria de a purta o piesă vestimentară n-ar trebui negată niciodată, însă ea ar trebui dublată de grijă. Grija pentru
piele. Pentru confortul de pe parcursul întregii zile, fie că vorbim despre
adulți dar mai ales atunci când ne gândim la minunile mici, ce trebuie protejate și răsfățate deopotrivă.

Cu gândul la cei mici și la momentele lor zilnice, încărcate cu curiozități și minuni descoperite la fiecare pas, precum și la rutina joacă-explorare-somn, am transformat astfel hăinuțele clasice în veritabili „asistenți” ai confortului și-al siguranței, celebrând spiritul ludic așa cum am crezut că e mai potrivit s-o facem: cu responsabilitate. Așa au luat naștere hăinuțele pentru copii din fibre de bambus. Mizând pe tipare simpatice, hăinuțele se bucură nu doar de un design
adaptabil ci și de o eficiență ridicată, cu ajutorul unui grad de absorbție de 60%, astfel încât pielea va respira de fiecare dată cu ușurință, umezeala urmând a fi îndepărtată mai apoi cu ușurință. Pentru că un articol vestimentar
merită să fie funcțional de asemenea, nu-i așa? În plus, protecția UV de 50% reprezintă un alt mod ingenios de a-i știi pe cei mici la adăpost de pericolele ultravioletelor, mai ales în anotimpul cald.

Mizând pe fibre solide, 100% naturale, am transformat mai apoi hainele pentru copii în veritabile alternative sigure în cazul în care cei mici prezintă alergii sau pur și simplu o piele (mai) sensibilă. În plus, am avut grijă ca fiecare obiect vestimentar din bambus să se bucure de proprietăți antiseptice și antibacteriene, atât pentru ca sănătatea să primeze cât și pentru ca petele nedorite sau mirosurile neplăcute să reprezinte doar o amintire a trecutului.

Pentru că marea majoritate a hainelor noastre sunt create chiar aici, în atelierul nostru, de către artizani pricepuți, nu ne-am oprit doar la bambus. Lucrăm cu iscusință haine din lână merinos, mizând pe o izolație termică precisă, pe fire extrem de puternice dar ușoare în același timp, biodegradabile de fiecare dată și care se bucură de aceleași proprietăți antiseptice și antibacteriene, asemeni fibrelor din bambus, precum și pe proprietăți unice de absorbție. Lucrăm de asemenea, cu aceeași pricepere, haine din bumbac organic, in, cânepă și mătase, mizând pe un proces sustenabil, etic și ”slow”, rezultatul final însemnând nu doar articole vestimentare fine la atingere și extrem, extrem de confortabile ci și un mod
de-a avea grijă de piele. Și de-a o răsfăța așa cum merită. Din plin.

Chiar dacă cei mici au fost „motorul” nostru, creăm astăzi și haine pentru adulți. „Pentru el”.
„Pentru ea”. Pentru părinți. Pentru tine. Mizând pe aceleași valori, dornici să-ți arătăm că ai tot dreptul să te bucuri de un articol vestimentar la adevărata lui valoare. Fie că vorbim astfel despre tricouri, maieuri, pijamale,
pantaloni, lenjerie intimă sau accesorii, vei găsi aici exact ceea ce cauți. Și cu certitudine, mereu, acel ceva în plus. Exclusiv articole testate toxicologic și certificate Oeko Tex. Pe scurt, o oază prețioasă de confort și siguranță
pentru tine și cei dragi ție, într-un singur loc.

Pentru a putea explora mai apoi toate micile minuni ale fiecărei zile mari și pline. De bucurie. De emoție. De descoperire prin joc și joacă

De ce să alegi haine copii puse la dispoziție de BamWooSi?

Ne place să ieșim din tipare prin simplitate și minimalism. Hainele sunt realizate special pentru a fi purtate în diferite contexte. Suntem o echipă restrânsă, care pune pasiune în fiecare activitate realizată. În parcursul nostru ne ghidăm după un set de principii și valori bine definite si anume: seriozitate, calitate, siguranta, competenta si responsabilitate fata de tot ceea ce ne inconjoara.  De asemenea, suntem aici să îți punem la dispoziție o gamă diversificată de avantaje:

Adaptabilitate – Povestea noastră a început din dorința de a le oferi copiilor haine lucrate atent din materiale calitative. Însă, ne-am dat seama că există și alte cerințe
pe care ar trebui să le îndeplinim. Am dezvoltat, așadar, o gamă dedicată exclusiv părinților sau oamenilor care își doresc articole vestimentare confortabile. Astfel, la BamWooSi vei găsi atât tricou bărbați, cât și modele diverse de pijamale femei, realizate atent din fibre naturale. În ceea ce privește gama pentru adulți suntem încă în faza incipientă, însă ne propunem să dezvoltăm noi alternative în cel mai scurt
timp.

Profesionalism – Pe zi ce trece am învățat din ce în ce mai multe despre tehnicile de dezvoltare, fabricare și finisare ale hăinuțelor. De dimineață până seara în fabricile cu care colaborăm este o agitație continuă. Supraveghem atent fiecare etapă, de la analiza materialelor până la combinarea paletei cromatice si dezvoltarea tiparelor În cazul unor eventuale probleme sau situații neplăcute, găsim rapid soluții sau idei de rezolvare. Pentru noi provocările reprezintă doar noi oportunități de evoluție.

Dedicare – Punem suflet în fiecare haină pe care o realizăm. Tocmai de aceea, fiecare produs are în spate o poveste specială.

 Responsabilitate – Suntem la rândul nostru părinți, ceea ce ne face să fim și mai responsabili când vine vorba de imbrăcămintea pe care o oferim. În cazul în care este necesar, răspundem cu promptitudine eventualelor nereguli sau nemulțumiri.

Certificări de siguranță și calitate – Hainele puse la dispoziție de noi dispun de certificările Oeko-Tex, GOTS, Mulesing free, recunoscute la nivel mondial pentru
beneficiile pe care le prezintă. Garantează lipsa substanțelor toxice și tehnici sigure de prelucrare a fibrelor textile.

Care sunt materialele utilizate pentru realizarea hainelor?

La BamWooSi primează multifuncționalitatea si calitatea. Alternativele pe care le utilizăm pentru a definitiva experiențe unice sunt materialele naturale:

Bambus – Recunoscut în principal pentru caracteristicile durabile excelente. Țesăturile sunt rezistente și își păstrează proprietățile chiar și după trecerea unei perioade lungi de timp. Bambusul este un material care se adaptează imediat chiar și celor mai complexe preferințe.

Haine bambus impresionează, de asemenea, prin textura netedă și controlul termic eficient.

* Prezintă un grad de absorbție de 60%. Astfel, pielea va respira cu ușurință, iar umezeala va fi îndepărtată rapid, ceea ce va conferi un plus de confort și funcționalitate.

* Fibrele sunt solide și nu sunt tratate chimic, ceea ce le transformă în alternative ideale pentru cei care prezintă alergii.

* Oferă, de asemenea, o protecție de 0% în fața razelor ultraviolete. Îmbrăcămintea poate fi purtată în orice sezon, tocmai datorită sistemului ingenios de ventilație.

* Prezintă efecte antibacteriene și antiseptice. Astfel, nu vor apărea mirosuri neplăcute sau pete inestetice pe haine.

Lână – Pentru haine copii lana, utilizăm varianta merinos, recunoscută la nivel mondial pentru:

* Izolația termică precisă,

*  Proprietati unice de absorbtie a umiditatii de pana la 40% din greutatea ei ,

* Proprietati antibacteriene si antiseptice

* Este realizată din fire naturale, biodegradabile.

* Fabricarea lânii presupune un consum redus de energie.

* Poate fi integrată în sol, unde se va dezintegra în mai puțin de 9 luni. Mediul înconjurător va rămâne un loc sigur pentru generațiile viitoare.

 Prin toate calitatile ei , lâna ofera astfel cele mai inalte standardele de confort.

 

Mătase naturală – Produsă de viermii de mătase care aparțin speciei Bombyx
mori.

* Fibrele de mătase sunt moi la atingere, însă prezintă cel mai mare grad de rezistență în fața ruperii sau degradării.

* Sunt, de asemenea, opțiuni elastice, care se mulează imediat pe specificațiile corpului.

* Absoarbe transpirația și nu se șifonează cu ușurință.

* Datorită adaptabilității pe care o prezintă, mătasea poate fi vopsită în culori diverse. Te vei putea bucura, așadar, de elemente estetice inovative.

* Nu se șifonează ușor! Deci mult mai puțin călcat!

* Este foarte bună pentru persoanele cu diverse alergii.

* Structura și proprietățile țesăturilor din mătase nu permit fixarea și
dezvoltarea acarienilor

 

Bumbac organic – Spre deosebire de varianta clasică, bumbacul organic prezintă o serie numeroasă de avantaje.

* Materialul este rezultatul unui proces controlat eficient.

* Semințele sunt cultivate pe sol fertil, iar etapele de realizare sunt 100% sustenabile.

* Nu sunt utilizate substanțe sau coloranți chimici. Tocmai de aceea, acționează delicat
asupra pielii sensibile.

In – O alternativă hipoalergenică și ușor de îngrijit.

* Hainele de in pot fi purtate cu succes în orice sezon, tocmai datorită calității
termice pe care o prezintă fibrele.

* De asemenea, pot fi integrate în orice ținută, fie că este vorba de opțiuni casual
sau formale.

 Cânepă – Un material recunoscut pentru caracteristicile durabile excelente.

* Țesăturile
sunt moi, confortabile și atente la detalii.

* Prezintă,
de asemenea, o rezistență deosebită în fața deteriorăii produse de razele
ultraviolete.

* La fel ca în cazul bumbacului organic, procedeul de realizare este bazat pe valori
sustenabile.

* Este 100% biodegradabil și nu necesită utilizarea unor resurse imense de apă.

 

BamWooSi este locul în care vei găsi haine copii atente la detalii și îmbrăcăminte dedicată persoanelor care mizează exclusiv pe calitate și personalizare. Suntem responsabili, serioși, dedicați și pasionați de ceea ce facem. Utilizăm materiale precum
bambus, lână și mătase, care impresionează prin finisajele deosebite și gradele sporite de rezistență.

Aventurează-te și tu în lumea hainelor de calitate și a materialelor confortabile!