SPALARE SI INGRIJIRE LÂNĂ

Intotdeauna verifica eticheta produsului, pentru a fi sigur ca il speli corespunzator. Am detaliat aici cum sa citim corect etichetele produselor din lână.
Lâna necesita putin mai multa atentie la spalare!

  1. Asigura-te ca hainele chiar trebuie spalate. Lâna respinge murdaria, se curata singura si nu e nevoie sa o speli la fel de des precum bumbacul. De cele mai multe ori e suficient sa o aerisesti sau sa pulverizezi putina apa si sa o tii la aer apoi, pentru a se auto-curata. O haina de lana o poti purta de mai multe ori fara a fi nevoie sa o speli, stim ca suna ciudat, dar chiar functioneaza.
    2. Ideal ar fi sa o speli de mana, in apa de aprox 30 grade. Spala usor, prin inmuiere si apasare (nu prin frecare, pentru ca materialul se va scamosa), in apa care trebuie sa aiba aceeasi temperatura atat la spalare cat si la clatire. Schimbarea temperaturii poate cauza un "soc" lânii, facand-o sa se micsoreze.

     Multe persoane, chiar si noi, spalam lâna la masina, la program de spalare delicat, special pentru lână, in apa rece, la 30 grade. Verifica de fiecare data temperatura!

     Lâna tip fleecerecomandam sa fie spalate de mana, cat mai bland cu putinta, fara frecare sau stoarcere.

     FOLOSESTE DETERGENT POTRIVIT - Foarte important! Pentru toate produsele de lână foloseste un detergent special creat pentru lână care protejeaza si reface uleiurile naturale ale acesteia. Recomandam unul din produsele noastre de aici.

      3. USCARE
       Stoarce hainele din lână prin presare cu un prosop, pune-le in forma, apoi lasa-le sa se usuce intins, in plan orizontal, nu atarnate. Nu expune razelor directe ale soarelui sau surselor de caldura (radiatoare).
       Nu rasuci pentru a stoarce!
        4. CALCARE

         Calcarea este uneori necesara la articolele subtiri. Foloseste doar setarea speciala pentru lâna, cu abur, si nu calca articolele complet uscate. Daca nu aveti setare speciala pentru lâna, folositi o temperatura scazuta si puneti o carpa umeda intre fierul de calcat si haina din lâna.

         Lâna este un material delicat, “pretentios” ar spune unii, dar pentru cei care nu isi doresc prea multa bataie de cap, exista si lâna tratată pentru spalare (lana superwash, de ex.), care permite spalare si stoarcere la mașina: Joha, Mikk-line, FUB, MP Denmark, Smalls.

         Despre Materiale

         Haine copii – Materiale utilizate și etape de realizare

         Secretele din spatele unei afaceri de succes sunt adesea bine păstrate. Însă, la BamWooSi ne place să fim transparenți când vine vorba de realizarea unor haine copii. Știm cât de mult timp petrec părinții pentru a analiza materialele din care sunt realizate hăinuțele. Tocmai de aceea, mizăm pe prezentarea detaliată a fiecărei variante pe care o utilizăm, pentru un plus de confort și funcționalitate.

         Am ales cele mai fine și durabile țesături. Povestea noastră a început de la trei variante recunoscute la nivel mondial pentru beneficiile pe care le prezintă: bambus, lână și mătase. Însă, am ales să ne extindem din ce în ce mai mult pentru a oferi clienților noștri alternative diversificate.
         Am introdus astfel și:

         ·  Bumbac organic

         ·  In

         ·  Cânepă

         Însă, înainte de a povesti pe larg despre fiecare material în parte, ne vom îndrepta atenția către procedeul de realizare:

         · Înainte de a ajunge în fabricile cu care colaborăm, materialele sunt analizate îndeaproape. Nu ratăm niciun detaliu, fie că este vorba de caracteristicile fibrelor sau finisajele pe care le integrează. Ne orientăm către standardele europene de calitate și siguranță. Tocmai de aceea, pe lista noastră se regăsesc doar variante ingenioase, realizate cu atenție de producători renumiți. Suntem mereu la curent cu noile apariții pentru a duce un suflu fresh fiecărei colecții produse.

         · Mai apoi, variantele sunt aduse în cele două fabrici în care ne realizăm activitățile. Colaborările noastre sunt definite de profesionalism, responsabilitate și seriozitate. Ne petrecem foarte mult timp pentru a crea rezultate de succes. Nu suntem experți când vine vorba de aspectele tehnice, dar învățăm pe zi ce trece.

         ·Supervizăm procesul propriu-zis și venim cu soluții personalizate de fiecare dată când este nevoie. Tocmai de aceea, eventualele riscuri sau incidente neplăcute vor fi evitate cu succes. La BamWooSi ne place să evoluăm constant, indiferent de situație.

          

         Care sunt alternativele de haine
         copii realizate din materiale naturale?

         Rolul de părinte este unul complex, presărat constant de provocări diverse, mai ales când vine vorba de achiziționarea unor haine pentru copii. Și noi ne asumăm rolurile de părinți, tocmai de aceea am dobândit o înțelegere în profunzime a nevoilor pe care le prezintă micuții. BamWooSi este o afacere de familie, care își dorește să ofere experiențe unice celor ce pun accent pe calitate. Tocmai de aceea, am lansat o colecție diversificată de hăinuțe dedicate copiilor, care se remarcă prin atenția deosebită la detalii:

         - Body-uri – Indiferent că este vorba de alternativele cu mânecă lungă sau cele cu mânecă scurtă, bebelușii se vor simți extraordinar. Sunt confortabile și sunt opțiuni ideale mai ales în timpul somnului. Țesăturile naturale permite absorbția rapidă a umezelii.

         - Costume colorate din bumbac organic – Imprimeurile sunt integrate cu grijă, fără a fi nevoie de substanțe toxice. Copiii vor atrage cu siguranță toate privirile în timp ce realizează cu ușurință activitățile zilnice.

         - Șosete din bambus – Prezintă efecte anti-microbiene și anti-perspirante, tocmai de aceea, copiii nu se vor confrunta cu infecții sau alergii în zona picioarelor. În ceea ce privește confortul termic, șosetele sunt ideale pentru fiecare sezon în parte.

         - Pijamale copii – Rutina de somn va prinde alte contururi. Cu ajutorul alternativelor oferite de noi, micuții vor deveni personaje de poveste. Sunt
         realizate în special din bambus și bumbac organic pentru a facilita o
         dezvoltare eficientă a capacităților senzoriale.

         - Rochii fete – Fetițele vor fi impresionate cu siguranță de mixul ingenios de culori pe care îl prezintă rochiile de la BamWooSi.

         Pentru că ne place armonia familială am creat și alternative pentru părinții iubitori de extraordinar. La noi vei găsi, așadar, tricouri, lenjerie sau pijamale. Însă, opțiunile nu se opresc aici pentru că ne propunem să extindem din ce în ce mai mult colecțiile.

          Care sunt avantajele materialelor pe care le integrează haine copii de la BamWooSi?

         Fiecare material utilizat de echipa noastră are o poveste specială în parte. Tocmai de aceea, le-am ales pentru a crea haine bebeluși de calitate și nu numai.
         Ne mândrim cu opțiuni inovative, care prezintă o gamă diversificată de
         avantaje:

         * Bambus – O plantă recunoscută la nivel mondial, care se bucură de o creștere rapidă. Structura fibrei este una simplă, rotundă și netedă, ceea ce o transformă într-o variantă foarte moale. Prezintă, totuși, standarde înalte de rezistență și durabilitate odată cu trecerea timpului. Solul pe care este cultivată plata nu prezintă pesticide sau alte substanțe dăunătoare organismului uman și mediului înconjurător. Se mulează imediat pe caracteristicile corpului și oferă o izolație termică excelentă. Tocmai de aceea, haine bambus sunt ideale în orice context. Prezintă caracteristici antistatice și
         îndepărtează riscul apariției alergiilor. Dispune, de asemenea, de o strălucire
         aparte, care se aseamănă foarte mult cu cea pe care o prezintă mătasea.
         Procesul de îngrijire nu presupune etape greu de gestionat. Îmbrăcămintea din bambus se poate curăța cu ușurință în mașina de spălat la o temperatură de 30 de grade Celsius.

         * Mătase – O fibră proteică animală care provine de la viermii de mătase ai speciei Bombyx mori. Este un material luxos, apreciat la nivel mondial pentru specificațiile atente la detalii pe care le prezintă. Fibrele sunt dure, dar în același timp elastice și flexibile.Țesăturile permit pielii să respire fără probleme, ceea ce te va ajuta să realizezi cu ușurință toate activitățile zilnice. Prezintă, de asemenea, o adaptabilitate crescută când vine vorba de realizarea design-ului.
         Poate fi colorată în diverse nuanțe, fie ele pastelate sau mai intense. În ceea
         ce privește întreținerea, mătasea trebuie tratată cu delicatețe. Se recomandă
         curățarea manuală, însă fără a adăuga apă.

         * Lână – Un material care nu poate lipsi din garderoba ta, mai ales în sezonul răcoros. Menține constantă temperatura corpului și oferă senzația de confort 100%. Există mai multe tipuri de lână.
         Însă, noi utilizăm varianta merinos, renumită pentru eficiența de care dă
         dovadă și apreciată chiar de premierul Japoniei. Îndepărtează riscul de
         supraîncălzire și transpirație. Pentru producerea materialului nu sunt
         utilizate substanțe periculoase sau emisii de CO2, ceea ce va contribui la
         crearea unui mediu propice generațiilor viitoare. De asemenea, animalele sunt tratate corespunzător în ferme în care primează valorile etice. Se
         dezintegrează rapid, în aproximativ 9 luni. Întreținerea se realizează rapid,
         fără a fi nevoie de tehnici speciale sau produse adiționale.

         * Bumbac organic – În cazul unei astfel de opțiuni, semințele nu sunt
         modificate genetic, iar solul nu este contaminat de pesticide. Nu presupune risipa
         unei cantități mari de resurse, iar tehnicile de realizare sunt supravegheate
         atent pentru a îndeplini standarde europene de siguranță. Mediul de lucru este unul prietenos, lipsit de discriminare sau condiții extreme. Datorită caracteristicilor ecologice pe care le prezintă, bumbacul organic nu irită pielea. Materialul este dedicat în special copiilor care suferă de astm sau alte probleme respiratorii. Starea hainelor va rămâne intactă, chiar și după trecerea unei perioade lungi de timp. Culoarea nu își va pierde din intensitate, iar țesăturile vor rămâne la fel de rezistente.

         * In – O opțiune utilizată pe vremuri la curțile regale, tocmai datorită țesăturilor delicate pe care le integrează. Inul este o fibră puternică, tocmai de aceea reprezintă o investiție avantajoasă. Menține o temperatură normală a corpului și absoarbe imediat urmele de transpirație.
         Planta este cultivată în condiții optime, care respectă valorile sustenabile.
         Se dezintegrează în aproximativ 2 săptămâni. Poate fi spălat cu ușurință la o
         temperatură de 40 de grade Celsius.

         * Cânepă – Fibrele rezistă cu succes în fața deteriorării, tocmai datorită structurii ingenioase pe care o prezintă. Nu sunt utilizate niciun fel de substanțe toxice pentru a cultiva planta. Tocmai de aceea, hainele din cânepă se descompun în 3-6 luni după ce au fost integrate în sol. Prezintă o rezistență uluitoare la efectele negative ale razelor ultraviolete. Îndepărtează, de asemenea, riscul dezvoltării mucegaiului.
         Țesătura are proprietăți antibacteriene și devine și mai moale după fiecare
         spălare.

          

         BamWooSi ți-a pregătit, așadar, o gamă variată de haine copii. Acestea sunt realizate cu responsabilitate din materiale naturale.

         Achiziționează și tu îmbrăcămintea realizată de noi și bucură-te de avantajele numeroase pe care le oferă fiecare material în parte!