Blog

Haine realizate din materiale organice – Avantaje asupra mediului înconjurător

de admin in Apr 16, 2022

Haine realizate din materiale organice – Avantaje asupra mediului înconjurător

Alegerea unor haine copii de calitate superioară poate deveni o adevărată provocare. Industria modei se reinventează constant, tocmai de aceea, apar constant stiluri și materiale diverse. Opțiunile sintetice sunt cele mai utilizate de către majoritatea companiilor, tocmai datorită costurilor reduse pe care le presupune procesul de producție. Totuși, cauzează numeroase pagube asupra mediului înconjurător:

-  Necesită utilizarea unei cantități ridicate de apă. Conform unui studiu realizat de Parlamentul European în 2015, pentru realizarea unui tricou e nevoie de aproximativ 2.700 litri de apă. Mai mult decât atât, industria textilă se face responsabilă de poluarea apelor. Anual, în ocean ajung circa 0,5 milioane de tone de microfibre sintetice. Substanțele chimice utilizate pentru vopsirea hainelor reprezintă de asemenea un pericol.

-  Generează emisii de CO2 în atmosferă. Potrivit aceluiași studiu realizat de Parlamentul European, 10 % din emisiile de gaze cu efect de seră de la nivel mondial sunt generate de industria modei.

-  Se descompun foarte greu, ceea ce afectează semnificativ structura și proprietățile solului. Spre exemplu, hainele realizate din poliuretan se degradează în aproximativ 500 de ani.

Fibrele naturale, pe de cealaltă parte, garantează experiențe unice și etape de producție 100% sigure. Procesul propriu-zis de realizare nu implică eliberarea în atmosferă a unei cantități ridicate de CO2. Fibrele sunt biodegradabile și pot fi reciclate cu ușurință. De asemenea, oferă numeroase avantaje asupra întregului corp. Hainele realizate din materiale certificate permit realizarea cu ușurință a oricărei activități, fie că e vorba de momente de joacă sau rutina de somn.

Care sunt principalele certificări de siguranță în cazul unor haine copii?

Hainele realizate din materiale organice primesc certificări de calitate și siguranță. Cele mai indicate variante pe care merită să le iei în calcul sunt:

OEKO TEX – Hainele care dețin o asemenea certificare garantează calitate și experiențe personalizate. Produsele rezultate răspund cu exactitate chiar și celor mai complexe așteptări. Sunt delicate, confortabile și atente la detalii. De asemenea, nu integrează în componența lor substanțe chimice interzise de lege sau periculoase pentru sănătate precum coloranți cancerigeni, pesticide sau alergeni.

 

-   GOTS – La fel ca în cazul certificării OEKO TEX, te vei bucura de țesături fine, realizate special pentru cei care prezintă sensibilități diverse. De asemenea, garantează că toate procesele aferente definitivării hainelor sunt 100% sigure. Fie că este vorba de etapa de vopsire sau recoltare, siguranța consumatorilor este pe primul loc, indiferent de situație. Cultivarea materialelor se realizează conform criteriile europene.

 Mulesing Free – O certificare importantă în cazul hainelor realizate din lână merinos.Datorita producere executate excelent, riscul degradării provocate de molii sau alte insecte dăunătoare este îndepărtat. 

Nimic nu se compară cu experiențele pe care le oferă opțiunile certificate. Materialele organice oferă standarde înalte de confort, funcționalitate și calitate superioară. Micuții vor fi cu siguranță surprinși.

Alege întotdeauna opțiunile premium!

Descoperă mai multe detalii despre materialele naturale aici.