Blog

Haine pentru copii din bambus, lână și mătase – Beneficii asupra pielii copiilor Vs. materiale de plastic

de admin in Apr 14, 2022

Haine pentru copii din bambus, lână și mătase – Beneficii asupra pielii copiilor Vs. materiale de plastic

Știai că pielea micuților este mult mai subțire decât cea a unui adult? Tocmai de aceea copiii au nevoie de o îngrijire atentă, mai ales dacă prezintă sensibilități diverse. Haine copii realizate din fibre naturale devin, așadar, cele mai inspirate alegeri, tocmai datorită modului special de realizare.

Bambusul se numără printre cele mai ingenioase materiale pe care le poți alege pentru micuțul tău, pe langa lana, matase, in, bumbac organic, etc. Oferă proprietăți excelente și avantaje diverse:

-       Prezintă o respirabilitate ridicată, tocmai de aceea, hainele din bambus sunt ideale pentru zilele călduroase de vară. Pielea va respira cu ușurință, iar micuțul se va putea bucura de ore continue de distracție și voie bună.

-       În procesul de realizare a țesăturilor nu sunt necesare substanțe chimice sau produse toxice. Motivul principal pentru o asemenea situație este că planta de bambus nu este atacată de insecte sau dăunători.

-       Este o alternativă sustenabilă, prietenoasă cu mediul înconjurător. Fibrele din bambus sunt biodegradabile și reciclabile. În plus, cultivarea bambusului nu necesită la fel de multe resurse ca în cazul bumbacului.

-       Integrează proprietăți antibacteriene și hipoalergenice. Iritațiile și alergiile nu vor mai reprezenta probleme greu de gestionat.

-       Răsfață delicat pielea micuților, ceea ce le permite să se miște în voie. Fie că este vorba de momentele de joacă sau rutina de somn, copiii se vor bucura de experiențe unice.

-       Hainele din bambus pot fi purtate cu succes și iarna, când temperaturile scad considerabil. Poți opta pentru o combinație de bambus și lână, pentru un plus de funcționalitate și confort. Micuții se pot bucura, așadar, de activități dinamice în aer liber.

 

Lâna menține constantă temperatura corpului,este unica prin calitatile ei deosebite, iar mătasea impresionează prin caracteristicile durabilee și antimicrobiene executate excelent.

 

De ce să nu alegi haine copii din materiale de plastic?

Pe de cealaltă parte, fibrele sintetice sunt cele mai utilizate alternative din industria textilă, tocmai datorită costurilor mici de producție. Însă, materialele artificiale nu sunt indicate în cazul copiilor. Motivele sunt diverse:

-       Nu pot absorbi cantitățile ridicate de umiditate. Tocmai de aceea, vor apărea imediat pete inestetice de transpirație și mirosuri neplăcute.

-       Prezintă efecte negative asupra naturii înconjurătoare. Procesul de producție al hainelor implică numeroase tehnici și substanțe dăunătoare. Tocmai de aceea, hainele nu sunt biodegradabile și nici nu pot fi reciclate cu ușurință.

-       Nu prezintă standarde înalte de confort și funcționalitate. Fibrele sintetice irită pielea sensibilă și nu rezistă șocurilor diverse.

-       Se încarcă puternic din punct de vedere electrostatic.

-       Unele variante precum poliesterul nu pot fi vopsite după bunul plac.

-       Atrage scamele cu ușurință, ceea ce afectează semnificativ design-ul general.

-       Nu oferă o protecție ridicată în fața acțiunii razelor ultraviolete.

 

Fibrele naturale prezintă, așadar, o gamă diversificată de avantaje asupra pielii în comparație cu alternativele sintetice. Sunt confortabile, oferă o respirabilitate ridicată și acționează delicat asupra pielii.

Alege întotdeauna variantele de calitate superioară și oferă-i micuțului tău experiențe unice!

Descoperă mai multe detalii despre materialele naturale aici.